82 Öğrenci Lazca Öğreniyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ortaokulların haftalık ders çizelgesinde seçmeli dersler arasına soktuğu Lazca dersini Rize’de 82 öğrenci görüyor.


07 Ekim 2013 15:05
Rize İl illi Eğitim Müdürü Saffet YILDIRIM, yaptığı açıklamada, Bu yıl için de Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığınca alınan kararla, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yaşayan diller ve lehçeler dersinin kapsamına, Lazca’nın da alındığını, bu dersin yeni eğitim-öğretim yılında 5. sınıftan başlamak üzere ortaokullarda okutulmaya başlandığını söyledi.

Ders için Rize’nin Fındıklı ilçesinden toplamda 82 öğrencinin müracaatta bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Fındıklı Aksu Atatürk Ortaokulundan 35, Muammer Çiçekoğlu Ortaokulundan da 47 olmak üzere müracaat eden 82 öğrencimize haftada dört saat seçmeli dersler kapsamında Lazca eğitim veriliyor.  Öğrenciler, bu ders sayesinde yazma becerisini geliştirirken bir yandan da Lazca’yı anlaşılır ve akıcı bir şekilde konuşmayı öğrenecek. Talep gelmesi durumunda Lazca eğitim için halk eğitim merkezleri bünyesinde kurslar açmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by