Bekaroğlu: Rizeli Kararını Verdi

SP Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet BEKAROĞLU, seçimi kazanacaklarına inandığını belirterek, "Bana göre Rizeli kararını verdi" diye konuştu.


06 Mart 2014 15:47
Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet BEKAROĞLU, "Hani diyorlar ya; "Rize Belediyesi Mehmet BEKAROĞLU’nun işi değil ki, gitsin Ankara’ya milletvekili olsun. Zaten neden AK Parti’de değil ki? Ak Parti’de olsaydı Bakan olurdu..." Ben bakanlık peşinde değilim, benim fikirlerim var. Ben hayatım boyunca reddedilmeyecek duaların peşinde koştum. Ben garibanın, fakir fukaranın, mazlumun, mağdurun, yetimin, öksüzün duasının peşindeyim. Bu dualar, reddedilmeyecek dualardır. Bakanlık peşinde koşmadım, bu duanın peşinde koştum" dedi.

Belediyeciliğin, doğrudan insana dokunan, bu yönüyle de kutsal bir hizmet yeri olduğunu ifade eden Bekaroğlu, kendisini Rize’ye adayacağını belirterek, "15-20 sene sonrasının Rize’sini planlayacağız. Bilime ve uzmanlığa değer vererek Rize’yi planlayacağız. Belediyenin görevi sadece imar değişikliği yapmak değildir. Halen Belediye meclisinde bulunan arkadaşlarıma soruyorum; Belediye meclis toplantılarında ne yapıyorsunuz, ne konuşuyorsunuz? Sürekli imar değişikliği yapıldığını söylüyorlar. İmar değişikliği ne demektir biliyorsunuz değil mi? Burada bir arsa var, "Bu arsayı kaç kat yapacağız, kime satacağız, ne yapacağız?" Sürekli şekilde geliyor bu. Niye sürekli şekilde geliyor biliyor musunuz; çünkü Rize’nin bir planı yok. Halil BAKIRCI kardeşimizin 10 seneden beri yaptığı tek iş plan değişiklikleri... Birine 10-15 kat ama öbürüne vermem. Niye öbürüne vermiyorsun? Eğer veriyorsan herkese ver. Yaptığın iş yanlışsa, bu yanlışı niye herkese yapmıyorsun. Niye birisine veriyorsun, diğerine vermiyorsun? Çünkü adaletsiz, çünkü başka bir şeyin peşindeler" diye konuştu.

Belediyenin görevinin, bir şehirde yaşayan insanları rahatlatacak işler yapmak olduğunu, onların temel ihtiyaçlarını en güzel, yeterli ve ucuz bir şekilde sağlamak olduğunu ifade eden Bekaroğlu, "Suyunu, elektriğini, doğalgazını, ulaşımını en ucuz şekilde sağlar. Bunlardan kâr edilmez. Bunlara kamu hizmeti denir, halka hizmet denir. Belediyenin temel görevleri budur. Belediye başka ne yapar; insanları eşitler. Herkes kamu hizmeti alabilmek için diyelim ki, bir resmi daireye, bir camiye, bir konser salonuna, sahile herkes gidebilmeli, yaşlısı da gidebilmeli, engellisi de gidebilmeli. Belediye mekânları, yolları, kaldırımları buna uygun şekilde düzenler" dedi.

Belediyenin bir görevinin de, ticaret yapmak isteyen herkese, alışveriş yapacağı yer göstermek olduğunu kaydeden Bekaroğlu, "Halil BAKIRCI Rize’de bunları yapmadı; neredeyse Rize’de ticaret yapmayı yasakladı. İşine gelmeyen herkese bağırdı, çağırdı. Pazar yerlerini kaldırdı, semt pazarlarını... Peki, bu insanlar ne yapacak; nerede, nasıl para kazanıp çoluk çocuğuna ekmek götürecek?" şeklinde konuştu.

"HEPİMİZ KARDEŞ OLACAĞIZ"

Rize Belediyesini 10 yıldır yöneten Halil BAKIRCI’nın adaletsiz tutumunu eleştiren Bekaroğlu, Bakırcı’nın istediğine yer gösterdiğini, istemediğine ise bağırıp çağırdığını söyleyerek, "Garibana böyle mi yaptı Bakırcı; istediğine istediği yeri verdi. Garibana "Git köye lahana ek" dedi. Sen biliyorsun nerede lahana ekileceğini de bu güzel insanlar bilmiyor mu? Rizelilere hakaret eden, ezenler bunlardır. 30 Mart’ta bu işe son vereceğiz. Her şeyden önce hepimiz kardeş olacağız. Rize’de huzur olacak. Belediye Başkanlığına isteyen istediği gibi gelip gidecek. Hiç kimsenin ticaretini engellemeyeceğiz, hiç kimseye rahatsızlık vermeyeceğiz, kimseye hakaret etmeyeceğiz. Böyle bir belediye vaat ediyorum" dedi.

"RİZELİ KARARINI VERDİ"

Rize’de bazı kesimlerin kendisinin doğru söylediğine inandıklarını, birçok kişinin de Bekaroğlu’na oy vermeyi düşündüğünü, "Ancak Başbakan 21 Mart’ta gelip bir şey der, sana oy vermezler" dediklerini hatırlatan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet BEKAROĞLU, "Diyorlar ki, sen iyi diyorsun, güzel söylüyorsun, bir çok insan sana rey vermeyi düşünüyor da, bakma, 21 Mart’ta Başbakan gelir, bir şey der, vermezler... Biz işi çoktan bitirdik. Bana göre Rizeli kararını verdi. Rizeli, bu yapılanları sandıkta değerlendirecek. Ve Rizeli, kendilerine üç tane söz söyledi diye kararından vazgeçecek değildir. Ve Rizeli, kendinin adam yerine konulmamasına, birilerini seçme yeteneklerinin elinden alınmasına sandıkta bir cevap verecek; ben buna inanıyorum, ben Rizeli’ye güveniyorum. Güvendiğim için buraya geldim. Burada bütün bu sıkıntıların 30 Mart’ta sona erdiğini inşallah hep beraber göreceğiz" dedi.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by