Çaykur Güneydoğu'da Kararlı

Çaykur yabancı çayların çok tüketildiği Güneydoğu Bölgesinde vatandaşların tekrar Türk Çayı içmelerini sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.


25 Haziran 2014 14:27
Gerek kaçak çaya karşı verilen mücadele gerekse bölge insanının damak tadına uygun çay üretme çalışmaları ile Çaykur Güneydoğu pazarı için kararlı.

Haziran ayının ilk haftasında Gaziantep’te tüm bayileri ile bir toplantı yapan Genel Müdür İmdat SÜTLÜOĞLU bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Mersin ve İskenderun illerinde ki Çaykur bayilerini ve Mersin’de bulunan  Çaykur Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Genel Müdür İmdat SÜTLÜOĞLU ziyaretleri esnasında bölge insanları ile de sohbet etti.



Kaçak çayın hem insan sağlığına hem de ülke ekonomisine verdiği zararları vatandaşa anlatmanın yanı sıra, bölge insanının damak tadına uygun olarak üretmeye çalıştıkları çayın tadım sonuçlarını da bizzat yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen  Genel Müdür İmdat SÜTLÜOĞLU, "Yabancı menşeli çayların damak tadına alışan bölgedeki vatandaşlarımıza kendi çayımızdan ürettiğimiz çayı ikram ediyoruz. Beğenilerine sunuyoruz. Onlar beğenirlerse oldu diyeceğiz, beğenmezlerse çalışmalarımıza sonuç alana kadar devam edeceğiz. Sonuçta çayımızı tüketecek olan onlar. Dolaştığımız bölge illerinde onların damak tadına uygun üretmeye çalıştığımız sağlıklı ve doğal Çaykur çayını beğenenler var, beğenmeyenler de var. Çalışmalarımız aldığımız geri dönüşlere göre devam ediyor. En ücra evlerden vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu kıraathanelere kadar değişik tüketici gurupları üzerinde çayımızı tattırıyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor" dedi.

KAÇAK ÇAYIN ÜRETİLDİĞİ BİTKİ TÜRÜ FARKLI

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde tüketilen kaçak diye tabir edilen çayların çay bitkisinin değişik bir türünden üretildiğini belirten Genel Müdür İmdat SÜTLÜOĞLU, "Kaçak diye tabir edilen çayın damak tadı assam tipi çay bitkisinden üretildiği için oluşuyor. Yani bitkiden kaynaklanan bir damak tadı da var. Bizim bahçelerimizde ki çay bitkisi ise assam tipi değil. Biz kendi bitkimizden üretim prosesinde bir takım uygulamalarla kesinlikle herhangi bir katkı maddesi kullanmadan, çayımızın doğallığını bozmadan bu damak tadını yakalamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızdan şu ana kadar ümit verici sonuçlar aldık" dedi.

BÖLGEDE HAKİM SATICI YİNE ÇAYKUR OLACAK

Bölgede yapılan çalışmaların yanı sıra mevcut Çaykur ürünlerinin de Pazar payını artırmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Genel Müdür İmdat SÜTLÜOĞLU, "Bölgenin damak tadına uygun çay çalışmalarımızın yanında mevcut ürünlerimizin Pazar payını arttırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bölgede ki bayi arkadaşlarımızla birlikte bölgedeki pazar payımızı her geçen gün arttırıyoruz. Bölge insanımıza çayımızın kalitesini, doğal ve sağlıklı oluşunu anlatıyoruz.  Bu bölgede iddialıyız her hâlükârda büyüyeceğiz. Buraların da geçmişte olduğu gibi İnşallah hakim satıcısı biz olacağız. Buna tüm Çaykur camiası olarak inanıyor ve o kararlılıkla gece gün demeden, mesafe gözetmeden çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by