İstiklal Marşı Yenileniyor

Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılan İstiklal Marşı'na Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün talimatıyla Rengim GÖKMEN yönetiminde yeni kayıt yapıldı.


18 Ekim 2013 10:35
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, Şef Rengim GÖKMEN yönetiminde 170 sanatçıyla yapılan kayıtta, daha fazla enstrüman kullanıldı. Kayıt son teknoloji ses sistemleri kullanılarak gerçekleştirildi.



Milli Eğitim Bakanlığı, okullara genelge göndererek, İstiklal Marşı'nın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından yapılan son kaydının dikkate alınmasını istedi.

OKULLARA GÖNDERİLDİ

Vatan'ın haberine göre; İstiklal Marşı'nın yeni kaydı, genelgeye eklenen bir CD ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de gönderildi.

Genelgede, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Şef Rengim GÖKMEN yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı'nın yeni kaydı yapılmıştır. Bu kayıtta mevcut İstiklal Marşı kaydına kıyasla daha fazla enstrüman ve yeni teknoloji ses kayıtlarının kullanıldığı" ifadelerine yer verildi.

"DAHA MARŞ GİBİ OLDU"

Çalışmayı Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün talimatıyla yapan Rengim GÖKMEN, "İstiklal Marşı'nın Devlet Çok Sesli Korosu ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte seslendirdik. Marş vurgusunu, tonlamaları daha marş gibi yaparak seslendirdik. Milli duyguları ön plana çıkaran, milli değerleri vurgulayan bir çalışma oldu. Kayıt için yurt dışından ton maister (ses yönetmeni) geldi ve kayıt öyle yapıldı. Bu tarz çalışmalarda kayıt aşaması çok önemlidir. Bu da en son teknoloji kullanılarak yapıldı. Yaklaşık 160-170 sanatçı bu çalışmada görev aldı" dedi.




Kaynak : VATAN
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by