Karadenizli Çay Fiyatını Bekliyor

Doğu Karadeniz’de 2.5 milyon insanın beklediği yaş çay fiyatının ne zaman açıklanacağı ve ne kadar olacağı merakla bekliyor.


03 Mayıs 2014 09:44
Geçtiğimiz yıl 12 kuruş prim dahil fiyat 1.35 lira olarak açıklanmıştı. Bu yıl ise artan maliyetler, çay üreticisinin kaybı ve yaşadığı zorluklar göz önüne alındığında açıklanacak fiyat bir hayli merak konusu oldu.
 
Açıklanan yaş çay alım fiyatı taban fiyat olarak açıklanmalı! Özel sektör kuruluşları da aynı fiyat üzerinden alım yapmalıdır. Çaykur’a çay tesliminde kota ve kontenjan uygulamalarının kaldırılarak, üreticinin verdiği kadar çayın Çaykur tarafından alınmasını sağlanmalıdır.
 
Mart sonunda oluşan don felaketi, başta çay olmak üzere ülkemizde tarım üretimini olumsuz etkiledi. Yaşanan don felaketi nedeniyle yaş çay üretiminde 50 bin tonun üzerinde kayıp olacağı tahmin ediliyor. Bu üreticinin kaybı olarak yansıyacak. Hükümet yaş çay fiyatını açıklarken üreticinin kaybını, işçilik, gübre, akaryakıt maliyetlerini ve artan enflasyonu göz önünde bulundurmalıdır.
 
Edindiğimiz bilgilere göre açıklanması beklenen çay fiyatının 12 kuruş pirim dahil 1,47 lira olarak açıklanacağı ve bununda üreticiyi memnun etmeyeceği ama ülke şartlarına göre iyi bir fiyat olacağı söyleniyor.
 
Çay müstahsili ise yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen çay fiyatının en az 2 lira olması gerektiğini bunun altında açıklanacak olan fiyatın çay müstahsilini yine görmemezlikten geldiği anlamı çıkacağını belirtmektedirler.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by