Kırca Rize'den Tehdit mi Aldı?

Levent KIRCA, Rize'de düzenleyeceği tiyatro gösterisi öncesi, Rize'ye gelmeme konusunda tehdit edildiğini, iddia etti.


09 Haziran 2013 16:34
Levent KIRCA, 11 Haziran tarihinde Rize'de sergileyeceği tiyatro gösterisi öncesi, "Rize'ye gelme, ayaklarını kırarız" denilerek tehdit edildiğini, Rize Valisini ve polisini uyararak, çıkabilecek olaylardan korkmadığını ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Den,zli’ye tiyatro oyunu sergilemek üzere giden ünlü sanatçı Levent KIRCA, Deliklicınar Meydanı’nda Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden eylemcilerin yanına giderek destek verdi.

Ünlü sanatçı Levent KIRCA, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden eylemcilere destek verdi. Meydanda toplanan yaklaşık 400 kişiye seslenen Kırca, hükümete yüklendi.

Konuşmaları sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Kırca, Rize’de oynayacağı oyun öncesi tehdit edildiğini iddia etti. Kırca, 11 haziran tarihinde Rize’de olacağını belirterek, "Bana da Rize’deki oyun öncesi bir tehdit yönelttiler. "Rize’ye gelme ayaklarını kırarız" dediler. Bunu yapan Rizeli hemşerilerimiz, vatandaşlarımız değil. Taşıma kamyonla topladıkları kişiler yapıyor bunları. Biz korkmayız. Gitmeyeceğim varsa bile gidiyorum. Buradan Rize polisine ve valisine hitap ediyorum. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin görevlisiyseniz, Cumhuriyetin sanatçısı Levent KIRCA’yı korumakla yükümlüsünüz. Hiç ummuyorum ama Rize’de bir takım olaylar olur bizi köşeye sıkıştırırlarsa şaşırmam, bizimde korkmadığımızı bilmenizi istiyorum" dedi.

Türk gençliğinin taşla sopayla değil, zekasıyla ve beyniyle eskilere ders verdiğini belirten Kırca, "Biz burada gençliğin taşa sopaya gerek duymadan, zekasıyla, beyniyle, esprisiyle, güler yüzüyle, barışıyla karşı çıkarak bizlere ders verdi. Bugün Türkiye’nin her yerinde Atatürk gençlerinin uyandığına başkaldırısına ve isyan etiğini görüyoruz. Demokratik kurallar ve yasalar çerçevesinde sürdürdüğüne tanık oluyoruz. Ama Cumhuriyetin polisi gözünü karartmış yüzünde maskeyle, jopuyla, gazıyla, tomasıyla saldırıyor. Bunu bir sanatçı olarak kınıyorum. Bunun karşısında halkın kararlı olduğunu taşsız sopasız eylemlerle internetiyle, bilgisayarıyla, zekasıyla mücadele ettiğini gördük. Ben bu hükümeti düşmüş ve devrilmiş olarak görüyordum, çünkü bu hükümet teröristle, okyanus ötesiyle işbirliği yapıyor" diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ:

Kırca Programını İptal Etti


Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by