Mehmet Baransu Tutuklandı

Gazeteci Mehmet BARANSU, Balyoz davası kapsamında "Devletin gizli belgelerini temin ettiği" gerekçesiyle tutuklandı.


02 Mart 2015 19:42
Gazeteci Mehmet BARANSU, Balyoz'da kumpas iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Baransu'ya, "Devletin gizli belgelerini temin etmek" ve "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etmek, amacı dışında kullanma ve hile ile alma ve çalma" suçlamaları yöneltildi.

SAVCILIK, BELGELERİ GENELKURMAY'A SORMUŞ

Balyoz'da kumpas soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet BARANSU'nun emniyetteki sorgusunda; savcılık ile Genelkurmay Başkanlığı arasında söz konusu belgelerle ilgili yapılan yazışmaya yönelik bilgilere de yer verildi. Baransu'nun emniyet sorgu tutanağının başlangıcında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun 25 Kasım 2014'de Genelkurmay Başkanlığı'na yazı göndererek, Mehmet BARANSU tarafından savcılığa teslim edilen 19 adet kopya CD ile önceden teslim edilen 4 adet kopya DVD içerisinde devletin güvenliği ve askeri yararları açısından "Egemen Harekat Planı" ile ilgili çok gizli belgeleri içerip içermediği, bu konuda adli ve idari bir soruşturmanın bulunup bulunmadığı konusunda bilgi talep ettiği belirtildi.

ORJİNALLERİNİ YOK ETTİ İDDİASI

Genelkurmay Başkanlığı'nca düzenlenen 5 Aralık 2014 tarihli gizli ibareli yazı ile cevap verildiği, şüpheli Mehmet BARANSU tarafından orijinallerinin yok edildiği, kopyalarının teslim edildiği öne sürülen 19 CD içeriğinde yapılan inceleme sonucunda 11 ve 17 numaralı CD'lerdeki "Balyoz, Suga, Oraj, Çarşaf vb." isimlerle hazırlanmış olanların TSK'ya ait bilgi ve belgeler olmadığı belirtildi. CD'ler de yer alan ve açık ismi "Egemen Harekat Planı" olan "Ertuğrul Harekat Planı'nın" yenisinin ihdas edilmesi nedeniyle 18 Aralık 2008'de imha edildiği, imha edilen harekat planının "Çok Gizli" gizlilik derecesine haiz olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Söz konusu harekat planındaki bilgilerin devletin güvenliği veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken, ifşası halinde devletin savaş hazırlıklarını, savaş etkinliğini veya askeri hareketlerini tehlikeye sokabilecek nitelikte olduğu vurgulandığı belirtildi.

BARANSU METRİS'TE

Baransu, tutuklama kararının ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan sivil bir polis otosuyla Metris Cezaevi'ne getirildi. Baransu'yu getiren araç, saat 18.45 sıralarında cezaevine giriş yaptı.

Kaynak : DHA
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by