O Kız Trabzon'da Ortaya Çıktı

20 Yıl önce Başbakan Erdoğan'a seçim çalışmaları için kolundaki bileziğini veren minik kız Trabzon'da ortaya çıktı.


03 Temmuz 2014 15:55
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken bahsettiği, 20 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları sırasında kendisine bileziklerini veren minik kız, Nihal KARATAŞ, Trabzon'da ortaya çıktı.

Çarşıbaşı ilçesine bağlı Taşlıtepe Köyü'nde Kız Kuran Kursu öğretmenliği yapan Nihal KARATAŞ (26), aynı köyde imam olarak görev yapan eşi Mehmet KARATAŞ ile 3 yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor.
 
Recep Tayyip ERDOĞAN'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine hazırlandığı 1994 yılında Eminönü'nde esnaf ziyareti yaptığı sırada annesinin telkini ile kolundaki altın bileziği Erdoğan'a verdiğini kaydeden Nihal KARATAŞ, "Annem Refah Partisi teşkilatlarında görevliydi. Zaman zaman onunla birlikte ben de 5-6 yaşlarındayken seçim çalışmalarına gidiyorduk. Annemle Eminönü'nde dolaşırken, Başbakanımız da o sırada esnaf ziyareti yapıyordu. O zaman belediye başkan adayıydı. Annem de teşkilatlarda aktif olarak çalışırdı, ben de onunla beraber dolaşırdım. O yüzden ben de Başbakanımızı çok iyi tanıyordum o dönemde. O zaman yapılan yardımları görüyordum. Ben birden annemin kolundan çıkıp Başbakanımızın yanına gittim ve kendisine kolumdan çıkardığım bileziğimi verdim. O an içimden geldi ve verdim. Ancak ne konuştuğumuzu bana ne söylediğini hatırlamıyorum. Sadece beni kucağına alıp sevdiğini hatırlıyorum" dedi.

Bu olayın 20 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken Erdoğan'ın anlatmasının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Karataş, "Ben önce izleyemedim. Beni arayıp "Senden bahsetti" dediklerinde çok gururlandım. İzleyince de duygulandım. Demek ki 20 yıl geçmesine rağmen ahde vefayı unutmamış. Gurur verici bir şey" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı son olarak Rize'de, 2001 yılında hapisten çıktıktan sonra köylerine geldiğinde gördüğünü ve ondan sonra bir daha görüşme şansı olmadığını ifade eden Karataş, "Biz kendisini artık Cumhurbaşkanı gözüyle bakıyoruz. Allah yardımcısı olsun. Kendisi ile tabiki görüşmek isteriz. Ancak bileziği biz vermiştik deyip kendisini arayıp rahatsız etmeyiz" şeklinde konuştu.

Eşi ile birlikte 3 yıldır Trabzon'da görev yaptıklarını belirten Karataş, İstanbul'a tayinleri çıktığını ve yakın dönemde İstanbul'a döneceklerini belirttiler.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by