Ortalığa Çok Pislik Dökülecek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, AK Parti Genel Merkezi'nde yerel medya temsilcileriyle buluştu.


05 Mart 2014 12:45
Başbakan Erdoğan, internete düşen kendisi ve işadamı Metin KALKAVAN'a ait olduğu öne sürülen MİLGEM ihalesi ile ilgili telefon konuşmasına açıklık getirdi.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, "Birçok ihaleler yapılıyor. Diyelim bir tanesi saf dışı bırakılmış şahsıma müracatı bulunuyor. Bende dava aç diyorum. Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar bunlar seviyesiz" dedi.

30 Mart Yerel Seçimleri'ni işaret eden Erdoğan, "30 Mart'ta milletimiz darbe girişimine gerekli cevabı verecek. Bizde hukuk içinde hesap sormak için hazırlıklarımızı yaptık. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Ortalığa pislik dökülecek şimdiden söylüyorum. Kurban kesimden, haraç toplamaya, dershaneye kadar çok şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkacak. Makbuzsuz toplanan paraların nerelerde olduğu ortaya çıkacak. Failleri de yargı önüne çıkacak" dedi.

"SON DERECE MAHREM GÖRÜŞMELER VAR"

Ortaya hayali piyeslerin çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye tarihinde örneği görülmeyen hukuk ihlali ihanet girişimi ile karşı karşıyayız. Dinlemeler gerekli izinler alınmadan yapılmıştır. Selam Örgütü gibi hayali örgüt oluşturulmuş 3 bin kişinin telefonu dinlenmiş. Diğer bir dosyada ise bürokratlar, Genelkurmay Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı, sanatçılar herkes dinlenmiş. Burada Türkiye'de bir savcı keyfice dosya hazırlayıp son derece mahrem görüşmeyi dinleyebiliyor. Birçok ihaleler yapılıyor. Diyelim bir tanesi saf dışı bırakılmış şahsıma müracaatı bulunuyor. Bende dava aç diyorum. Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz" diye konuştu.

Paralel yapıyı işaret eden Erdoğan, "Paralel yapı içinde bu ülkenin menfaatini hiçe sayan tipleri gördük. Özgürlük kimseye anayasa ve yasaları çiğneme hakkı vermez. Özgürlük bir insan özgürlük alanının bir başka insanın özgürlük alanına kadardır. Özgürlük kimseye başkalarını dinleme, kaydetme, yayınlama hakkı vermez. Yeryüzündeki hiçbir din, mezhep, kültür iki kişi arasındaki konuşmanın başkalarına aktarılmasına cevaz vermez. Sadece dinleme yok, görüntüleme de var. Bir ailenin mahremine girecek kadar olan aile dışında ilişkileri görüntülemek suretiyle sosyal medyada yayınlamak hakkını internet anlayışı veriyorsa ben bunu kabul etmiyorum. Gayrimeşru ilişki kurar meşru ilişkisi de vardır. Ama bunun yayınlama hakkını kimse elde edemez. TÜBİTAK gibi kurum merkezinde bu dinlemeleri yapıyor siz burası güvenli hattır sanıyorsunuz. Güvenli hat diye söyleyen kriptolu telefonlar bunu imal eden yer tarafından dinleniyor depolanıyor. Bunlar kopyalanıp çalışıp götürülüyor. Bu dinlemeler hukuk adına yapılmadı. Çok net şekilde görülüyor ki örgüt adına, örgüt çıkarları adına yapıldı. Bu örgütte güya dini yapı, hizmet yapılanması" dedi.

"YAPARSAN ŞÜKRANLARIMIZI BİLDİRİRİZ YAPMAZSAN ELİNDE KASET VAR"

Konuşmasında din vurgusu yapan Erdoğan, "Ben imam hatip lisesinde okudum dinimi az da olsa bilirim. Benim dinim gayrimeşru işe hoş bakmadı bakmaz. Devlet içine sızacaksınız, insanlarını dinleyeceksiniz, işadamlarına gidip haraç toplayacaksanız. Şurada okul yaparsan sana şükranlarımızı bildiririz ama yapmazsanız elimizde kaset var. Böyle tehditler var. Ben daha önce söyledim. Ellerinde ne varsa döksünler. Daha önce yaptıkları gibi bugünde istedikleri dublajı, kurguyu yapsınlar. Korkumuz yok. Şuana kadar 14 vilayete gittim. Meydanlar her şeyi açık net söylüyor" diye konuştu.

"SİYASETİ BIRAKMAYA HAZIRIM"

Miting resimleri üzerinde montaj yapıldığı iddialarını cevaplayan Erdoğan, "Birileri meydanlardaki kalabalığın montaj olduğunu ifade ediyor. Onlar buyursunlar bizim mitinglerimize davet ediyorum. O insanları miting meydanlarına taşıdığımız iddialar var. Meydanda reel yapıyı görmek için teşkilatımıza yasak getiririm. Asla bir il diğer ile taşınmayacak. Anketler yoluyla oynanmak istenen oyun var. Çok iddialı ifade kullanıyorum. Partim bu seçimlerden birinci olarak çıkmazsa siyaseti bırakmaya hazırım. Diğerleri hazır mı? CHP'nin MHP'nin başkanları bırakabilir mi? Çöreklenmişler koltuklara. Gerilim üretsinler, hakaret etsinler. Bir kere de gelsin de birinci olmadığım takdirde bırakacağım desin. Onlar o koltuğu korumanın peşindeler" dedi.

"BUNDAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR?"

Paralel yapının ülkeyi aptal yerine koyduğunu vurgulayan Erdoğan, "Boğaz'a karşı viskisini yudumlayıp ahkam kesenler hala gerçekleri görmüyorlar. Dün Adalet Bakanımla benim görüşmem yayınlanmış. Malum gazete yayınlamış çünkü kendisiyle ilgili. Dönen dolapları biz biliyoruz. Adalet Bakanıma bunu takip et dememden daha doğal ne olabilir. Paralel yapı ya da bunun dışındaki yapılar ister istemez burayı yakından takip et dememi gerektiriyor. SPK'nın bana verdiği bilgiler tehlikeli bilgiler. Bunu ülkem için  istiyorum. Bunlar spor kıyafetlerle evlerinde Başbakan ağırlamış tiplerdir. İstedikleri gibi hükümet kurmuş hükümet indirmişlerdir. Şimdi istedikleri gibi hükümet yok. Bu onları rahatsız ediyor. Bunlar bu ülkede milleti aptal yerine koydular. Bundan sonra kaybedecekler" dedi.

"17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİ PÜSKÜRTÜLMÜŞTÜR"

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunu "Darbe Girişimi" olarak nitelendiren Erdoğan, "Eski Türkiye'yi geri getirmek için girişimler yapıldı. Seçim dönemlerinde partimize yönelik olarak kirli senaryolar devreye sokuldu. Eski Türkiye'yi özleyenler 17 Aralık darbe girişimini yaparak yeni Türkiye'ye hücum ettiler. Eski Türkiye'yi özleyen kim varsa bu darbe girişiminde yer aldı. Tüm güçlerini topladılar. Ellerindeki imkanları koydular. 17 Aralık darbe girişimi aldığımız tedbirler neticesinde çuvallamıştır. 17 Aralık darbe girişimi püskürtülmüştür" ifadelerini kullandı.

"ORTALIĞA ÇOK PİSLİK DÖKÜLECEK"

Darbe girişiminde bulunanlara gerekli cevabın verileceğini vurgulayan Recep Tayyip ERDOĞAN, "30 Mart'ta milletimiz darbe girişimine gerekli cevabı verecek bizde hukuk içinde hesap sormak için hazırlıklarımızı yaptık. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Ortalığa pislik dökülecek şimdiden söylüyorum. Kurban kesimden haraç toplamaya dershaneye kadar çok şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkacak. Makbuzsuz toplanan paraların nerelerde olduğu ortaya çıkacak. Failleri de yargı önüne çıkacak. Gezi olaylarında 12 ağaç diyerek devlet bağımsızlığımız milli irade Türkiye ekonomisi tehdit edilmiştir. Bir taraftan ağaç diyeceksin sonra önüne çıkanları doğrayacaksın. Kaldırımları dozerlerle sökeceksin. İnönü Stadyumu'ndaki birisi alıyor üzerinde kontak anahtarı da var. Sonra o söktüğü parke taşlarını sağa sola atıp yıkımı yapıyorlar. 17 Aralık darbe girişiminde de yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla Türkiye idealleri hedef alındı. Biz isterdik ki siyaset böyle saldırı karşısında dik dursun. Şu CHP'ye bakın. Meydanlarda ne yapacağını söylüyor mu? Ağzına dolamış rüşvet iddiası bununla geçirmeye çalışıyor. Hiçbir siyasi parti dik durmadı. Tamamı küçük hesaplara düşmüştür. MHP devlete yönelik bu saldırı karşısında susmayı, tehditlere boyun eğmeyi tercih etmiştir. CHP paralel yapı ile hareket etmiştir. CHP ve paralel yapı arasında ittifak kurulduğu gizlenmiyor" dedi.

"TAYYİP ERDOĞAN'A BEDDUA SEANSLARI"

Kendine karşı beddua seansları düzenlediiğini öne süren Erdoğan, "Öyle istihbaratlar alıyoruz ki gece seansları yapıyorlarmış. Tayyip ERDOĞAN’a beddua seansları. Ne olacak başlarındaki zat nasıl beddualar sallıyor. Buna da kılıf uyduruyorlar. Peygamberimiz de beddua edermiş. Bu tuzak bozulmuştur. Türkiye bu badireyi atlatmıştır. Bu şer girişiminde Türkiye için hayır doğacağına inanıyorum. Darbe girişimi ile Türkiye içindeki son çete de tasfiye olmuştur. 30 Mart’tan itibaren mesaimizi Türkiye’nin kalkınmasına, şehirlerimizin daha da güzelleşmesine sarf edeceğiz. 30 Mart'tan itibaren Türkiye prangalarından kurtulmuş olarak büyüyecek" şeklinde konuştu.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by