Rize'de Toprak Kayması

Rize'de bir İnşaat sahasında yaşanan toprak kayması sonucu can kaybı yaşanmazken risk taşıdığı belinlenen 4 ev boşaltıldı.


04 Temmuz 2014 14:08
Rize'de, inşaat sahasında yaşanan toprak kayması sonucu risk taşıdığı belirtilen evler boşaltıldı.

Müftü Mahallesi'nde bir inşaat sahasında toprak kayması meydana geldi. Kayan toprak ve kaya parçaları 10 katlı Sabret Apartmanına çarptı. Apartmanda bir daire ve inşaat sahasının üst kısmında bulunan Hamdi HASÇELİK'e ait 3 katlı binada yaşayanlar risk nedeniyle tahliye edildi.



Heyelan sahası çevresinde önlem alan belediye ekipleri inşaat sahasını yeniden doldurarak, söz konusu bina yanında bulunan ve tehlike oluşturan kulübenin yıkımı için çalışma başlattı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Belediye ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Belediye Başkan yardımcıları Mustafa ALTAY ile İsmail SOBA ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir KORK olay yerinde incelemelerde bulundu.

Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat çalışması nedeniyle Sabah saatlerinde toprak kayması yaşandığını belirtti.

Belediye ekiplerinin gerekli güvenlik tedbirlerini alarak çalışamaya başladığını ifade eden altay, "Can kaybı olmaması sevindirici, 4 daire boşaltıldı. Yeniden topraklama yaparak tehlikeyi ortadan kaldıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Hayati açıdan tehlike yok. İnşaat ile ilgili araştırmayı arkadaşlar yapıyor. Benim şahsi kanaatim uygulamada eksiklikler var. Kesin karar tutulan rapordan sonra belli olacak" dedi.

Öte yandan, belediye yetkilileri inşaat firması, yüklenici firma ve incelemede bulunan mühendislerin kusuru olup olmadığı hakkında araştırma başlattı.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by