Bedelli Askerlik Ücreti Belirlendi

Ekim ayında TBMM'ye gelmesi beklenen bedelli askerlik düzenlemesinde yaşın alt sınırının 28, bedelin ise 20 bin lira civarında olacağı öne sürülüyor.


17 Eylül 2014 09:28
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gündeme gelen ancak seçimle birlikte rafa kalktığı düşünülen bedelli askerliği TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Partili Oğuz Kağan KÖKSAL’ın "Daha önceden dönemin Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın "Bedelli askerlik düşünülebilir" şeklinde bir ifadesi oldu. Bu ifade üzerine Milli Savunma Bakanlığında bir çalışma başlatıldı. TBMM tatile girdiği için şu anda yapılacak bir şey yok. Milli Savunma Bakanlığı'ndaki çalışma Genelkurmay Başkanlığı ile temas halinde" sözleri tekrar Türkiye’nin gündemine taşıdı.
 
Kamuoyunun merakla beklediği bedelli askerlik düzenlemesinin, askeri yargı alanında kapsamlı değişiklikleri içeren, "Askeri Torba" yasa tasarısıyla ekim ayında TBMM Başkanlığı’na sunulacağı belirtiliyor. Torba yasada bedelli düzenlemesinin 30 yaş ve üzerini kapsayacak şekilde yasalaşması durumunda 400 bin, 28 yaş ve üzerini kapsayacak şekilde yasalaşması durumunda ise 600 bine yakın yükümlünün yararlanabileceği ifade ediliyor.
 
Kulislerde bedelli askerlik konusunda hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında çift taraflı çalışma yürütüldüğü dile getiriliyor. Kulislerde düzenlemenin 28 yaş ve üzerini kapsayacağı, bedelin ise 20 bin ile 25 bin lira civarında olacağı dile getiriliyor. Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin 20 bin lira olması durumunda 250 bin kişi yararlanırsa hazineye 5 milyar lira girecek.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by